11. 03. 2022.

Подели:

Скупи сатови у ранцу међу ситницама

Цариници су 8. марта 2022. године на Аеродрому Никола Тесла, у сарадњи са полицијом, спречили покушај једног путника да у ранцу,међу ситницама, прокријумчари два мушка сата, чија је вредност процењена на више од 12.000 евра.

 

Прекршај је откривен када је у зеленом контролном пролазу, немењеном онима који немају ништа за пријављивање, ради контроле заустављен 36-годишњи кинески држављанин, који је допутовао летом из Милана.

Мада је приликом сусрета са цариницима додатно потврдио да нема ништа сем личног пртљага, његов кофер је скениран, а потом и отворен.

Приликом прегледа цариници су у њему поред гардеробе пронашли и две празне кутије два мушка ручна часовника робних марки ''картије'' и ''омега''.

Оба часовника су затим пронађена, заједно са оригиналним рачунима, у ранцу који је путник носио на леђима.

Непријављени сатови ће бити задржани до окончања прекршајног поступка, који је пред надлежним судом покренут против путника.

Како су скупи сатови, накит и новац најчешће предмет прекршаја на овом прелазу, подсећамо, да су приликом уласка у нашу земљу, путници у обавези да пријаве све што са собом носе у вредности изнад 100 евра, осим личног пртљага, као и сваки новчани износ који премашује 10.000 евра.