14. 04. 2021.

Подели:

Спречено кријумчарење преко 108.000 евра

 

Цариници су у сарадњи са полицијом 13. априла 2021. године на излазу граничног прелаза Батровци спречили покушај кријумчарења преко 108.000 непријављених евра.

 

Случај је откривен око 20 часова, када је на ред за редовну царинску контролу на изласку из земље пристигао комби ''Ивеко'' бугарских регистарских ознака којим је управљао 38-годишњи италијански држављанин.

 

На питање цариника шта има да пријави за царинску контролу, возач комбија је рекао да са собом не носи ништа сем личних ствари.

 

Детаљан преглед који су потом заједно спровели царина и полиција оповргао је возачеве речи, јер је комби био пун непријављених девиза, скривених на разним местима.

 

Непријављени новац је откривен иза сувозачевог седишта у ранцу у кутији од кекса, у мини ручном фрижидеру, испод навлаке мењача у фабричкој шупљини и фабричкој шупљини предвиђеној за касетофон (ЦД плејер). 

 

Тек тада је путник службеницима признао да се у комбију налази позамашна сума  непријављених евра.

 

Цариници су у возилу пронашли укупно 117.120 евра, док је возач у новчанику имао још 1000, а како је према важећим прописима дозвољено преко границе преносити до 10.000 евра без обавезе пријављивања, путнику је тај износ враћен док ће остатак суме бити предмет судског поступка. 

Наиме, с обзиром да постоји сумња да случај има елемената кривичног дела које се односи на прање новца, сва расположива документација је достављена Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду ради даљег поступања и провера.