13. 04. 2021.

Подели:

Терминал Хоргош несметано функционише

 

Представници Удружења превозника ''Међународни транспорт'' постигли су 12. априла 2021. године договор са представницима републичких органа, тако да паркинг на терминалу Хоргош неће бити наплаћиван до даљег. О гужвама које су се због незадовољства превозника крајем прошле недеље на том прелазу створиле, као и о постигнутом компромисном решењу било је речи и у емисијама Телемастер и Рано јутро емитованим на TV Happy.

 

Пошто су од надлежних министарства и Дирекције за имовину добили уверења да се у наредном периоду, док се актуелни проблеми не реше, паркинг на теретном царинском терминалу неће наплаћивати, превозници који су уједно и чланови удружења ''Међународни транспорт'' одустали су од заустављања возила испред простора на коме се наплаћује паркинг.

 

Подсетимо, проблем је настао када је приватна компанија која је закупац паркинга на теретном царинском терминалу почела да наплаћује паркирање, на шта су превозници реаговали блокадом.

 

Неђo Мандић, председник Управног одбора Удружења превозника рекао је за Телемастер да је постигнут компромис и да ће се Удружење држати датих обећања док год и друга страна остане доследна томе.

 

Он је за Телемастер истакао да је закупац 46 паркинг места практично приморавао и све остале возаче који туда морају да пролазе да плате паркинг, што је како каже за превознике неприхватљиво.

 

Управо са тим ставом, Мандић и његове колеге дошли су јуче на састанак са представницима надлежних министарстава и Дирекције за имовину. А са састанка су отишли, каже, задовољни.

 

Прихваћено је компромисно решење да се уговор који је закључен са закупцем не примењује док се не изнађе право решење. Уколико, пак, у будућности буде било каквих одступања од договореног, превозници неће оклевати да ступе у нове протесте, најавио је Мандић.