08. 04. 2021.

Подели:

Колоне камиона на излазу

 

Колоне камиона на излазу

У последњих неколико дана на граничним прелазима са Хрватском забележена су дуга чекања камиона због успореног рада пограничних органа суседне државе. За излаз из Србије на прелазу Шид чека се око 10 часова, а на прелазу Батровци око шест сати. Екипа ТВ Прве емитовала је прилог у коме су забележили реакције возача који чекају у колони.

 

ТВ Прва је 7. априла 2021. године посетила гранични прелаз Шид где је затекла колону камиона дугу скоро 10 километара и возаче који у њима чекају око 10 часова на излаз из земље. Искористили су прилику да направе анкету са возачима који су смирени упркос дугом чекању, али и свесни да та ситуација зависи од динамике рада суседне стране.

 

Због дуге колоне теретних возила, саобраћај се од Шида према граничном прелазу одвија једном траком, а полиција регулише ток саобраћаја. У жељи да сазнају шта је разлог дугих задржавања, екипа ТВ Прве је, како се у прилогу наводи, званичним путем затражила одговор од надлежних на граничном прелазу Републике Хрватске. Међутим, до закључења прилога одговор нису добили.

 

Оно што су такође на прелазу забележили је да никаквог задржавања из супротног правца нема, о чему су такође сведочили возачи камиона којима је за улазак у Србију из правца Хрватске било потребно свега 10-ак минута.

 

За разлику од теретног саобраћаја, на граничним прелазима Шид и Батровци, промет путничких возила се одвија без застоја.