08. 04. 2021.

Подели:

Камиона неће бити у центру

 

Камиона неће бити у центру

У Суботици је отворен нови логистички центар Терминал СУ, у оквиру којег су на једном месту смештене све службе неопходне за царињење робе али и други садржаји који привредницима олакшавају пословање.

 

Отварањем логистичког центра створени су услови за потпуно измештање теретног саобраћаја из центра града. Наиме, до новог логистичког центра стиже се са петље ''Суботица Југ'' аутоута Е 75, а одатле, такође аутопутем камиони могу да оду до неке од фабрика у индустријској зони ''Мали Бајмок'' или даље ка граници или централној Србији. На простору од око 30.000 квадрата смештени су службеници Управе царина, инспекције, шпедиција, ресторан, као и паркинг простор са 300 места, који је осветљен и под видео надзором, за путничка и теретна возила.

 

По речима директора "Терминал СУ" Дејана Петровића, мотив за изградњу овог објекта био је првенствено унапређење живота у локалној заједници, по питању безбедности и здравља грађана, али и ефикасности у раду правних лица.

"Наш основни циљ је био да колегама, инспекцијама, царини, возачима и осталим партнерима омогућимо рад у условима и по стандардима које заслужују. У склопу комплекса су и додатни садржаји као што су банкомат, радионица, купатила за возаче, продавница за камионске делове, услуге претовара, вага, као и услуге дезинфекције возила. Све ове услуге имају за циљ да олакшају пословање корисницима услуга", рекао је Петровић.